Maarten

Fysiotherapeut / Manueeltherapeut

Mijn naam is Maarten van Eijle. Ik ben in de jaren ’90 fysiotherapie gaan studeren. In mijn jeugd heb ik altijd zeer intensief aan voetbal gedaan. Toen ik op mijn 16de een behoorlijke knie blessure kreeg, kwam ik voor het eerst in aanraking met fysiotherapie. Ik was snel zeer geboeid door het vak en hoe je mensen kon helpen in hun herstel van pijn. 

Nadat ik mijn studie had afgerond, heb ik daarna 2,5 jaar gewerkt in een verpleeghuis en particuliere praktijk in Terborg (de Achterhoek). Ik kon daar vanuit mijn stage direct aan het werk. Ik heb hier onder andere veel ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met chronische aandoeningen. Daarna ben ik 1 jaar werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Hoofddorp. Daar heb ik onder andere veel ervaring opgedaan met het behandelen van blessures bij (top)sporters en algemene orthopedische problematiek. Per 1 mei 2003 heb ik Fysiotherapie Overwhere overgenomen. Een eigen praktijk is altijd een wens van mij geweest, omdat ik daarmee mijn eigen visie en passie voor het vak fysiotherapie kan uitdragen.

In de loop van de jaren heb ik mij onder andere gespecialiseerd in manuele therapie en dry needling. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in patiënten met onverklaarbare pijnklachten aan de rug, nek en schouders. Deze categorie patiënten behandel ik over het algemeen. Vaak is het een hele zoektocht om de puzzel van pijn en het onvermogen om pijnvrij te bewegen op te lossen. Deze zoektocht is vaak intensief, maar voor de patiënt heel waardevol.  

In mijn praktijk werken we met een aantal innovatieve behandelmethoden. Vanuit de visie van deze behandelmethodes, ga ik met de patiënten werken aan hun herstel. Dit begint altijd met een uitgebreide intake. Daarna behandel ik de mensen vaak onderzoekend. Dit houd in dat we na elke behandeling het resultaat daarvan evalueren. Aan de hand van dat resultaat bepalen we in overleg wat de volgende stap wordt. Binnen deze methodiek wordt ook veel gewerkt met feedback over de oorzaak van het onvermogen, om pijnvrij te kunnen bewegen. Dit is vaak erg verhelderend voor de patiënt.

Ik hoop u in de toekomst te mogen verwelkomen in onze praktijk. Wij zullen u met veel enthousiasme en inzet weer van uw lichamelijke klachten proberen af te helpen.