Bekkenklachten

In veel gevallen ontstaan de klachten tijdens of kort na de zwangerschap. Dit komt doordat de banden tijdens de zwangerschap verweken, zodat het voor het kind eenvoudiger wordt om de bekkenring te passeren. Maar niet alleen zwangere vrouwen kunnen last hebben van hun bekken. Ook niet-zwangere vrouwen en mannen kunnen bekkenpijn krijgen. Dit kan ontstaan door een ongeluk of val tijdens het sporten of werken. Dit kan tot een scheuring in het bekken leiden wat voor klachten kan zorgen.

Klachten en verschijnselen

De klachten kunnen per persoon verschillen en kunnen variëren van licht tot hevig. De klachten bevinden zich vooral in de onderrug, het stuitje, de buik, aan de zijkant of achterkant van het bovenbeen, in de liezen of aan het schaambeen. Klachten kunnen erger worden bij het ondernemen van activiteiten als traplopen, langdurig zitten, wandelen of opstaan. Tevens kunt u pijn ervaren tijdens de menstruatie of tijdens het vrijen. U kunt zich soms ook vermoeid voelen. Daarnaast kunnen bekkenklachten zorgen voor problemen met het plassen of de ontlasting.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De behandeling van uw klacht

Bij het leren omgaan en verhelpen van de klachten is voorlichting van groot belang. Onze bekkentherapeut helpt u hier graag bij. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om de kapsels en banden te herstellen en spierzwakte te voorkomen.

 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright 2022 Fysiotherapie Overwhere | Design & realisatie door FysioPromotor