Rugklachten

Oorzaak en ontstaanswijze;
Het eenzijdig gebruik van de rug, een bepaalde houding of juist te weinig gebruik van de rug. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van rugklachten. Vaak leidt dit tot een verminderde belastbaarheid van de rug waardoor men extra kwetsbaar wordt.

Klachten en verschijnselen

De klachten die men ervaart bestaan uit het onvermogen om te bukken, opstaan, lopen en gaan vaak gepaard met pijn lokaal in de rug, maar kunnen ook uitstralen naar de billen en benen.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

Chronische pijnklachten

Heeft u langer dan 3 maanden aaneengesloten pijnklachten dan spreken we van chronische nek- of lage rugklachten.

Uit onderzoek blijkt dat bij chronische pijnklachten u niet meer direct invloed kan uitoefenen op de pijn! Dus een kraakje hier en een massage daar helpt niet meer. Bij chronische pijnklachten zit de oorzaak in de verwerking van de pijn. De verwerking van de pijn vindt plaats in het brein. Het is echter niet psychisch en u verzint de pijn niet. De pijn is er echt alleen moet de behandeling op een andere manier plaatsvinden. Fysiotherapie Overwhere is gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijnklachten.

De behandeling van uw klachten

Door inventariseren van de klachten, lichamelijk onderzoek kan er een diagnose gesteld worden. Mogelijke oorzaken voor het ontstaan van de rugklachten worden boven water gebracht.

Goede voorlichting is van groot belang omdat men duidelijk krijgt wat er aan de hand is en hoe hier mee om te gaan. Onze therapeuten kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Advies hoe om te gaan met de klachten, eventueel de noodzaak voor verder onderzoek en natuurlijk de behandeling. Tijdens de eerste afspraak brengt de therapeut uw klachten in kaart, waarna er samen met u een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld.

 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright 2022 Fysiotherapie Overwhere | Design & realisatie door FysioPromotor