De nieuwe dynamische zit oplossing voor uw rugklachten!

De Flexchair® is een dynamisch actief zithulpmiddel, welke als doel heeft om een permanente oplossing te vinden voor onder andere: De aan de werkplek gerelateerde rugproblematiek. De Flexchair® is een doorontwikkelde RBT®(Romp Balans Trainer). Het is een professioneel test & trainingsconcept op basis van het meetbaar trainen van lage rug- en buikspieren. Hij is voorzien van een stabiele voet en van de nodige hard- en software. De RBT® is vanaf 2005 inmiddels uitgegroeid naar een niet meer weg te denken test & trainingsconcept aangaande romp- en lichaams coördinatie en stabiliteit.
 
De Flexchair / RBT wordt toegepast door een groeiende groep paramedici in binnen- en buitenland. De RBT verbeterd de romp coördinatie en stabiliteit door het inzichtelijk maken en bijsturen van spieractiviteit in bekken en lage rug. De theoretische basis is gelegd door o.a. prof. Peter O’Sullivan en prof. Wim Dankaerts in de negentiger jaren van de vorige eeuw. De RBT is uitgegroeid tot een gewaardeerd en evidence based meet- en trainingsinstrument voor de professional.
 
Naast de RBT® zijn een 10-tal toepassingen ontwikkeld, berustend op visuele feedback middels beelddragers. De veelgevraagde cervicale (nek) toepassing is daarvan een voorbeeld. Waar het trainen van de rompspieren belangrijk is voor het tegen gaan van lage rugpijn, is het coördinatief trainen van de nek- en schouderspieren zeer efficiënt bij het tegen gaan van nek- schouderklachten. Oefeningen en testen zijn middels een praktijkgebonden databank opvraagbaar en waar mogelijk  EPD gekoppeld. Transparantie en directe opvraagbaarheid van testen, trainingen en rapportages vormen de basis voor de moderne praktijkvoering.