De (sport)diëtist werkt professioneel, praktisch en persoonlijk.

Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich ‘diëtist’ noemen. Deze titel is bij de wet beschermd in tegenstelling tot de term ‘voedingsdeskundige’.

Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid, ziekte en sport. Maar de diëtist is óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.

Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Een diëtist geeft daarom altijd een advies op maat. U krijgt dus een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen. Zo'n persoonlijke benadering vindt u niet terug in een boek.

Doordat het maatwerk is, zult u tijdens het eerste bezoek aan de diëtist veel vragen krijgen over uw eetgewoontes, uw gezondheid, uw medische gegevens, uw verwachtingen en uw wensen. Daarna maakt de diëtist een behandelplan en een persoonlijk advies.   In de volgende consulten zal de diëtist uitleg en informatie geven over voeding, deze aanpassen aan uw persoonlijke situatie en samen met u zoeken naar oplossingen voor eventuele knelpunten. Uiteraard zal zij u ook ondersteunen bij het opvolgen van het advies, bijvoorbeeld door middel van:

  • Handige tips voor het veranderen van uw eetgewoontes
  • Praktische informatie over wat er op het etiket staat en waar u welke producten kunt kopen
  • Suggesties voor speciale gelegenheden, zoals uit eten gaan, feestjes en op vakantie gaan, vochtaanvulling en voedingseisen bij sportbeoefening.