Specialisaties

Op deze pagina vindt u verdere uitleg over de specialisaties binnen de praktijk. Het verschil tussen fysiotherapie en manueletherapie en hoe deze twee eventueel met innovatieve producten kunnen worden ondersteund of aangevuld.

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Een van de verschillen tussen de algemene fysiotherapeut en de manueeltherapeut, is dat een manueeltherapeut verder onderzoekt in de bewegingsketen naar oorzakelijke factoren van de klacht. Ook heeft de manueeltherapeut extra technieken tot zijn beschikking om klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • artrose van de heup
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

.Toch blijven er klachten die niet goed met alleen fysio- en manueletherapie zijn te behandelen. Daarom onderscheid de praktijk zich in het aanbieden van innovatieve producten, die samen met reguliere therapie voor verrassend goede en snelle resultaten leiden.

Voor meer informatie over deze producten kunt u verder lezen op onze site.