Wat zijn rusteloze benen?

Rusteloze benen, ook wel bekend als Restless Legs Syndrome (RLS), is het spontaan en ongecontroleerd bewegen van de benen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste van de patiënten positief reageren op de behandeling met vacuümtherapie (in combinatie met fysiotherapie). Patiënten die last hebben van rusteloze benen hebben nu een alternatief met grote kans op genezing of verbetering. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Klachten en symptomen

Rusteloze benen (RLS) treedt zowel overdag als ’s avonds op. Patiënten omschrijven de aandoening als een kriebelend, jeukend en branderig gevoel in de boven- en onderbenen. Heel vaak wordt dit gevoel veroorzaakt door het niet goed functioneren van de microcirculatie in de benen. Soms gaat het optreden van de rusteloze benen gepaard met krampen in de benen. Een teken dat er vaak ook op wijst dat er iets met de circulatie aan de hand is en dat in de meeste gevallen kan worden verholpen met de vacuümtherapie. Het positieve effect van vacuümtherapie is al aangetoond bij vele patiënten en is inmiddels aanleiding tot verder medisch onderzoek. Het wordt steeds bekender dat vacuümtherapie een zeer reëel alternatief vormt bij de niet-medicamenteuze behandeling van  ‘Restless Legs’.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De voordelen van fysio- en vacuümtherapie

De traditionele behandelmethode bestaat uit het voorschrijven van geneesmiddelen. De behandeling van RLS met deze medicijnen kan tot ongewenste bijwerkingen leiden. Te denken valt aan: misselijkheid, dufheid, hoofdpijn, gedesoriënteerd zijn en een verstoorde nachtrust. Omdat RLS door een verminderde doorbloeding van de benen kan worden veroorzaakt, geeft behandeling met medicijnen vaak niet het gewenste resultaat.

Met de combinatie van vacuüm- en fysiotherapie bieden we u een effectieve behandeling van rusteloze benen. Door het toepassen van vacuümtherapie kan er meer zuurstofrijk bloed door de vaten stromen. Hierdoor krijgen de beenspieren meer zuurstof en worden de afvalstoffen beter afgevoerd waardoor de spieren minder vermoeid aanvoelen. Het voordeel hiervan is dat de beenspieren overdag en ’s avonds beter ontspannen zijn en de klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen. De combinatie van vacuümtherapie, looptraining en fysiotherapie zorgen voor een doelmatige en effectieve behandeling van RLS.

De behandeling van uw klachten

Blijft u klachten ervaren? Wij helpen u graag bij het verminderen/verhelpen van de pijn in uw arm. De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek naar de ontstaanswijze van uw klachten. Zodra dit in kaart is gebracht, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de arm functie waardoor de pijnklachten vaak verdwijnen.

 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright 2022 Fysiotherapie Overwhere | Design & realisatie door FysioPromotor