Migraine

Heeft u wel eens hevige hoofdpijn? Ziet u sterretjes en bent u erg misselijk? Bent u voorafgaand aan de hoofdpijn erg gevoelig voor geluid en licht? Het kan zijn dat u last heeft van migraine. Het is een (erfelijke) aandoening van de hersenen en komt vaak voor. Onze manueel therapeuten behandelen regelmatig bij hoofdpijnklachten, en kunnen u begeleiden bij sommige vormen hiervan. Wilt u uw migraineaanvallen verminderen? Maak direct een afspraak met één van onze specialisten om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Klachten en verschijnselen

De oorzaak van migraine is niet altijd duidelijk. Gevoeligheid voor prikkels die migraine kunnen uitlokken verschillen per persoon en zijn deels erfelijk bepaald. Zo kunnen hevige negatieve emoties migraine uitlokken. Denk hierbij aan ruzie, stress, depressie of zorgen. Migraine ontstaat ook eerder als de lichamelijke conditie verslechterd is. Bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand, vermoeidheid of een grote lichamelijke inspanning. Ook hormonale schommelingen kunnen invloed hebben op migraine.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

Behandeling migraine

De symptomen van een migraineaanval kunnen per persoon verschillen, maar hebben per persoon wel een vast patroon. Een migraineaanval is daardoor bij de meeste mensen van te voren goed te herkennen. Onderzoek toont aan dat manuele therapie door mobilisatie en nekoefeningen de frequentie van de migraineaanvallen verminderen. Wilt u uw migraine sterk verminderen? Neem vandaag nog contact op met een specialist in de buurt.

 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright 2022 Fysiotherapie Overwhere | Design & realisatie door FysioPromotor