Hoofdpijn

Te veel mensen met ernstige hoofdpijnklachten, blijkt uit onderzoek, doen er uiteindelijk te weinig mee. Heeft u regelmatig hoofdpijn dat niet met een eenvoudige pijnstiller over gaat? Neem in ieder geval uw klachten serieus. Uw huisarts is, bij ernstige hoofdpijn, uiteraard uw eerste aanspreekpunt. U kunt ook een afspraak in onze praktijk maken. In de screening kunnen wij snel bepalen of het ‘’pluis’’ is of niet. In het laatste geval verwijzen wij u direct naar uw huisarts. Uiteraard melden wij onze bevindingen.

Welke vormen van hoofdpijn zijn er zoal?

 • Spanningshoofdpijn
  Vaak heeft spanningshoofdpijn te maken met een verhoogde spanning van de nekspieren en schouderspieren. Oorzaken kunnen langdurige spanning of stress zijn.
 • Cervicogene hoofdpijn
  Deze pijn wordt veroorzaakt doordat er een blokkade in de nek zit. Dit kan uitstralende pijn naar het hoofd geven. Aan de achterkant of aan de zijkant van het hoofd zijn de meest voorkomende.
 • Migraine
  Een migraine aanval is te herkennen aan een bonzende en kloppende pijn aan een kant van uw hoofd. Het is niet te vergelijken met gewone hoofdpijn. In veel gevallen bent u overgevoelig voor fel licht en geluid. Een migraine aanval kan tot 72 uur duren.
 • Clusterhoofdpijn
  Clusterhoofdpijn is een zeer zeldzame vorm van hoofdpijn. De pijn treedt meestal aan een kant van het hoofd op, rond het oog. Clusterhoofdpijn komt in aanvallen. Deze aanvallen kunnen 15 minuten tot drie uur duren en kunnen vaker op een dag terugkeren.
 • Medicijnafhankelijke hoofdpijn
  Deze vorm komt vaak voor bij mensen die vaak medicijnen slikken tegen hoofdpijn. Wanneer u maandenlang regelmatig pijnstillers slikt, kan het zo zijn dat u deze steeds meer nodig gaat hebben. Uiteindelijk zult u juist hoofdpijn krijgen als u de pijnstillers even niet slikt.
 • Cafeine afhankelijke hoofdpijn
  Dit is een hoofdpijn die op de vrije dag ontstaat. Deze hoofdpijn komt voor bij die personen die gewend zijn om ‘s morgens vroeg al koffie te drinken. Voor dat het 8 uur is hebben deze mensen al 2 misschien zelfs 3 kopjes koffie op. Het lichaam raakt op die manier gewend aan de cafeïne.
 • Aangezichtspijn
  Meestal zit de pijn aan een kant van het gezicht en kunnen de pijnscheuten enkele seconden tot minuten duren. Soms komen de pijnscheuten een aantal keren per dag voor. Tussen de pijnscheuten ervaart u geen pijn.
 • Hormonale hoofdpijn
  Hormonale hoofdpijn komt vooral bij vrouwen voor, meestal in de periode rond of tijdens de menstruatie. Een op de tien vrouwen heeft hier voor of tijdens haar menstruatie last van

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De behandeling van hoofdpijn

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er verschillende vormen van hoofdpijn. Om uw hoofdpijn te behandelen is het belangrijk om de oorzaak van uw klachten te achterhalen! Hoe ziet de behandeling fysiotherapie er uit? Eerst gaan wij u vragen stellen, wanneer heeft u hoofdpijn, onder welke omstandigheden, de frequentie, wat heeft u er zelf al aan gedaan, welke onderzoeken hebben plaatsgevonden. Heeft u last van spanningen en stress en zo ja hebben die volgens u een invloed op uw klachten?  Een lichamelijk onderzoek van uw nek schouders zal volgen. Op basis daarvan kunnen we een behandelplan opstellen om u verder te helpen.

Onderscheidend in onze therapie, ten aanzien van collega fysiotherapeuten, is dat wij oog hebben voor details. Het lichaam wordt bestuurd door onze gedachten, onze emoties, angsten en onze gemoedstoestand. Wij zijn geen ‘’automonteur’’ die kraakt in nek en andere delen van uw wervelkolom, zonder eerst eens gekeken en vooral geluisterd te hebben naar de aansturing, uw software, in uw brein! Om dat dan ook te kunnen vastleggen kunnen we ook gebruik maken van biofeedback. We kunnen de spierspanningen meten en laten zien wat de invloed van stress en ontspanning op uw spieren is!

 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright 2022 Fysiotherapie Overwhere | Design & realisatie door FysioPromotor