Voor welke aandoeningen is Flexchair training geschikt?

Wat is Flexchair training?

Heeft u veel last van rugklachten?

En sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zithouding. Bij Flexchair (VELDON) training focussen wij ons op deze zithouding middels de Flexchair. De Flexchair bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt hiermee zijn vrijheid van bewegen terug.

Zittend bewegen heeft veel voordelen:

Coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en zittend werk wordt langer volgehouden. Bij het gebruik van de Flexchair worden namelijk de diepe rug- en buikspieren getraind. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Behandeling bij Fysiotherapie Overwhere

Voordat de behandeling plaatsvindt is er een grondige screening en intake. U wordt onderzocht door een fysiotherapeut. Tijdens het onderzoek wordt middels testen en vragenlijsten nagegaan hoe de behandeling eruit komt te zien. De fysiotherapeut zal met u bespreken welke mogelijkheden fysiotherapie biedt en uitleg geven over de toepassing van de Flexchair training.

Wilt u een afspraak maken?

Herkent u uzelf in de bovengenoemde klachten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af.

 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright 2022 Fysiotherapie Overwhere | Design & realisatie door FysioPromotor