Voor welke aandoeningen is andullatietherapie geschikt?

 • Acute en chronische pijn

 • Pijnlijke gewrichten/spieren

 • Neurologische aandoeningen

 • Menopauze

 • Slaapstoornissen en stress

Over andullatietherapie

Met minder pijn, kunt u meer lachen.

Veel mensen hebben te maken met pijnklachten. Dit kan ten grondslag liggen aan een groot aantal lichamelijke en/of geestelijke gezondheidsproblemen. Deze problemen kunnen chronisch zijn en kunnen het dagelijks leven enorm beperken. Door te blijven zoeken naar verbetering van de situatie verdwijnt meestal de hoop op werkelijke verlichting. Dan is er niets mooier dan het moment waarop de pijn echt verminderd is. Dat brengt een glimlach op uw gezicht.

Wie sneller herstelt, kan beter presteren en lacht weer.

Fysieke inspanningen vragen veel van het menselijk lichaam. Vaak gaan we zelfs over onze grenzen heen, wat nog meer energie vergt. Het is een fijn gevoel om goed gepresteerd te hebben, maar dit geldt alleen als het bijbehorende herstel, nieuwe energie aanvult om meer kracht te brengen. Door middel van de fasen van rust en voorbereiding krijgt het lichaam nieuwe energie en kan het blijvend betere prestaties brengen.

Als uw gevoelens fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn, kunt u weer lachen.

In het dagelijks leven is het menselijk organisme blootgesteld aan vele stressvolle situaties. Dat put uit omdat energie wordt onttrokken uit het geheugen, maar niet wordt bijgevuld. Dit brengt het lichaam, de geest en de ziel uit balans. In het ergste geval leidt dit tot een “burn out”. Het belangrijkste is een integrale aanpak van de eigen mechanismen van het lichaam te activeren. Dit vertraagt het verouderingsproces en brengt nieuwe levenskracht en welzijn.

Wat is andullatie?

Andullatie is een combinatie van mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte. De ANDUMEDIC® 3 maakt – altijd en overal – gebruik van deze innovatieve technologie. Het ligt in uw handen iets voor uw gezondheid te doen. Andullatie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universitaire ziekenhuizen en artsen. Een octrooiaanvraag is aanwezig.

Bewezen effectiviteit door middel van studies

Hoe goed andullatie kan helpen is niet alleen bewezen door verschillende praktische ervaringen, maar wordt ook bevestigd door wetenschappelijke tests die gebaseerd zijn op allerlei studies.

Andullatie – innovatieve werkprincipes

Andullatie behoort tot de nieuwe generatie behandelingsmethoden op biofysische basis. Er zijn 5 biofysische werkprincipes waarover andullatie een positieve invloed op ons lichaam kan hebben. Andullatie is niet gericht op specifieke organen of orgaansystemen, maar beïnvloedt de essentiële functies van het organisme positief. Het legt de basis voor het behoud en herstel van de gezondheid.

De 5 biofysische werkprincipes zijn:

 1. Energieproductie in de cellen
 2. Pijnverlichting door poort- en endorfine hormoonsysteem
 3. Stimulatie van de bloedsomloop
 4. Start-up van ontspanningsmechanismen
 5. Stimulatie van het lymfesysteem

Andullatie werkt onder andere als ondersteuning en kan als onderdeel van al onze behandelmethodes worden ingezet. Het werkt onder andere pijnverlichtend, vitaliserend en ontspannend. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden, eventueel als aanvulling op uw reguliere therapie.

Voor de volledige brochure en gedetailleerde informatie over de werking van andullatie, klik hier.

Klik hier voor de kosten

Kom in contact met Fysiotherapie Overwhere

Invulvelden

Rugtest

een moment geduld a.u.b.
 • Maandag

  08:00 – 19:00

 • Dinsdag

  08:00 – 19:00

 • woensdag

  08:00 – 19:00

 • Donderdag

  08:00 – 19:00

 • Vrijdag

  08:00 – 18:00

 • Zaterdag

  08:30 – 12:00

© Copyright - Fysiotherapie Overwhere