Henk zijn ervaring met KPR bij Rein-Jan Elenbaas in Breda

Op 15 jarige leeftijd heb ik een ernstig ongeluk gehad waarbij ik een complete heup- en bekkenfractuur heb opgelopen. Gezien mijn jonge leeftijd en de toenmalige stand van de operatietechniek was het niet verstandig een nieuwe heup te plaatsen en is de heup zo goed mogelijk gerepareerd. In de jaren erna ben ik ongeveer 14 keer geopereerd tot het niet anders kon en de heup vervangen moest worden. Ik was toen inmiddels 35 jaar oud. Met een vernieuwde techniek is een heup geplaatst en sindsdien heeft deze heup een beperkte beweging maar geen pijn.

 

‘‘Mijn wereld werd steeds kleiner”

Doordat de heup niet goed functioneerde is mijn rug en nek jarenlang verkeerd en overbelast gebruikt. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik steeds beperkter werd in mijn mogelijkheden; tennis enkelspel werd dubbelspel tot het uiteindelijk helemaal niet meer ging. Golfen was de volgende stap maar na een aantal jaren niet meer dan 9 holes, vakanties werden een probleem, niet zonder pijn lopen, zitten, achterom kijken alles werd beperkt. Werken werd een probleem. Scans wezen uit dat het slijtage in de rugwervels was en dat hier niets aan te doen was, proberen te ontlasten en rustig aan doen. Mijn wereld werd steeds kleiner.

 

Kennismaking met Rein-Jan Elenbaas en KPR

Na een vakantie op 53 jarige leeftijd zei mijn vrouw ga iets proberen, zoek iemand die wel iets voor je kan doen er moet toch wel iets zijn wat je kan helpen. Het eerste wat ik op internet tegenkwam was een KPR kliniek in Breda, lekker dichtbij, afspraak gemaakt met de gedachte het kan geen kwaad dus laten we het maar proberen. Tijdens dit bezoek maakte ik kennis met Rein-Jan Elenbaas, ik vertelde mijn verhaal en Rein-Jan zei: ‘die wervelkolom van jou is een zooitje, die staat in een S-vorm die moeten we rechtzetten, bestel even zolen op onze website en kom dan volgende week terug en dan gaan we die wervelkolom even rechtzetten’ (ik dacht die man is gek), maar ik heb bij thuiskomst direct de zolen besteld en een nieuwe afspraak gemaakt.

 

KPR behandeling in Breda

 

Helaas kwamen de zolen niet op tijd binnen voor de afspraak dus die had ik niet kunnen gebruiken, de behandeling begon met het opnieuw meten (10 graden scheefstand) van het bekken. Na wat duw en trekwerk op de behandelbank met zolen in de schoenen opnieuw gemeten en volgens Rein-Jan was de scheefstand al minder. Vervolgens naar de machine van Krullaards, gewichtsverdeling gemeten op de eerste schijf, vervolgens naar de tweede trillende en piepende schijf waarop een paar kleine kniebuigingen gemaakt moesten worden. Na een paar minuten van de machine af, schoenen met zolen aan, lopen en meten, resultaat : geen scheefstand…!!!

 

Met de mededeling dat ik veel moest lopen met de zolen in de schoenen en 4 weken later terug moest komen voor een vervolgbehandeling naar huis gegaan. Thuis gelijk op internet gezocht wat de machine van Krullaards nu eigenlijk precies deed, maar dit niet gevonden. De volgende dag een lange wandeling met de hond gemaakt, een uur gelopen zonder problemen, volgende dag 18 holes gegolfd, zonder problemen, 4 dagen naar Berlijn gegaan, alles te voet gedaan, geen problemen. Ik had weer volop energie en geen rugklachten, nek bleef nog een beetje vervelen, vooral ’s morgens. Dus ’s nachts heel goed gaan letten op houding en ander kussen gebruikt.

 

“Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aankan”

Na de eerste behandeling heb ik een nieuw leven gekregen, vol energie en met veel minder pijn, ben veel minder snel moe, ben een stuk vrolijker en energieker. Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aankan. Bij de tweede afspraak was de bekkenstand nog steeds recht, trilplaat was niet nodig, Rein-Jan heeft alleen flink wat duw en trekwerk verricht om de nek wat losser te krijgen, dit heb ik een aantal dagen flink gevoeld maar is nu 4 dagen later een stuk beter.

Ik ben Rein-Jan met de KPR methode enorm dankbaar wat het voor mij heeft betekend en ik wil deze ervaring graag delen met andere mensen die net als ik misschien in eerste instantie heel sceptisch tegen de behandeling aankijken, maar het heeft mij overtuigd en het bewijs geleverd dat het voor mij werkt.

 

Groet,

Henk