Even voorstellen: Johan Balder, fysiotherapeut/manueeltherapeut

In april mochten wij de deuren openen van onze nieuwe vestiging in Edam. Jarenlang was deze praktijk van Johan Balder, fysiotherapeut/ manueeltherapeut en heuse paralympiër in 1988! Vandaag stellen wij hem aan jou voor! Lees snel verder voor een kort maar krachtig voorstelstukje van Johan:

“Mij werd gevraagd om in het kort maar even voor te stellen… Ik ben Johan Balder en woon sinds 1986 in Edam. Daarvoor heb ik acht jaar in Haarlem gewerkt in het ziekenhuis. In het ziekenhuis heb ik veel met startende prothese patiënten gewerkt. En dat komt de laatste jaren toch wel van pas omdat ik een aantal patiënten heb behandeld met een beenprothese in samenwerking met Revalidatie Centrum Reade in Amsterdam. In 1978 ben ik afgestudeerd aan de opleiding in Haarlem toentertijd nog gevestigd in Bloemendaal. In 1985 heb ik m’n diploma voor manuele therapie behaald in Utrecht. Naast mijn werk als fysiotherapeut heb ik me veel bezighouden met de rug en de ideeën achter waarom rugklachten ontstaan.

Tevens heb ik mij, naast mijn werk als fysiotherapeut/ manueel therapeut, in de sport bezighouden met gehandicaptensport, zowel zelf actief als later in begeleidende vorm.In 1988 mocht ik mee doen aan de Paralympics in Innsbruck waarbij ik meedeed aan het priksleeën. Samen met Arthur Overtoom ben ik het ice sledge hockey begonnen in Amsterdam in 1994. Vanaf 2008 ben ik actief als classifier geweest voor deze sport bij het IPC en de paralympics in Sochi.”

fysiotherapie, manuele therapie