BLOG; Wat kan een fysiotherapeut voor u betekenen?

Er is geen ander beroepenveld waar zoveel specialisaties mogelijk zijn als binnen de fysiotherapie. In deze blog geven wij daarom meer inzicht in wat de rol van de fysiotherapeut inhoudt binnen Fysiotherapie Overwhere, welke specialisaties wij allemaal bieden en voor welke aandoening u bij wie terecht kunt. 

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij hebben de dankbare taak om het lichaam te helpen herstellen/beter te laten functioneren en pijn te verminderen. Wij hechten veel waarde aan het aanbieden van kwalitatief hoogstaande zorg. We staan ook bekend om de innovatieve behandeltechnieken en het persoonlijke, wijkgerichte karakter. Vanwege ons persoonlijk karakter, is de patiënt een persoon en geen nummer.

Eisen om een fysiotherapeut genoemd te mogen worden

Een fysiotherapeut moet aan veel eisen voldoen om in het Centraal Kwaliteitsregister KNGF te komen en te blijven. Als een therapeut aan al deze criteria voldoet dan is een fysiotherapeut BIG geregistreerd.  Al onze therapeuten voldoen aan deze criteria. Wilt u weten wat de exacte criteria zijn, kijk dan op:

https://fysiotherapievoormij.nl/Eisen-aan-Fysiotherapeut/

De rol van een fysiotherapeut

De rol van een fysiotherapeut is zeer breed. We kunnen de fysieke toestand beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan op te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van advies, behandeltechnieken en het doen van oefeningen. Afhankelijk van de aandoening en de ernst van de aandoening, wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt.

Soorten specialisaties

Fysiotherapeuten kunnen zich op veel verschillende gebieden specialiseren. Bij Fysiotherapie Overwhere kunt u onder andere de volgende behandelingen verwachten:

  • Andullatie therapie.
  • Dry needling.
  • Flexchair training.
  • Vacuümtherapie.